• check Grote showroom in Eindhoven - 9.8 reviews!
  • check De scherpste internet prijzen
  • check Levering in Nederland en België
VAN MAANDAG 08 JULI TOT EN MET ZATERDAG 31 AUGUSTUS IS ONZE SHOWROOM GEOPEND OP AFSPRAAK.

Quookers

Wat is het verschil tussen een combi en een combi+ ?

Mocht u alleen beschikken over een koud water toevoer is een combi geschikt. Deze Quooker verzorgt via een mengventiel het warme water . Wanneer u naast koud water toevoer ook over warm water toevoer beschikt, is een combi+ geschikt. De Combi+ werkt wanneer er warm water wordt gevraagd bij de mengkraan, het mengventiel maakt een vermenging met het water uit het Quooker reservoir en bij de CV. Wanneer het warme water vanuit de CV 55 graden is dan is er geen verbruik vanuit het Quooker reservoir.

Is het niet verschrikkelijk duur om het water continue op 110 graden te bewaren?

Nee, het kost nog geen 5 cent per dag! Door de vacuümisolatie is het reservoir zo goed geïsoleerd dat de Quooker maar 10W verbruikt.

Past de Quooker op de aanwezige aansluiting?

Bijna altijd wel. Het kraangat van de Quooker (de Fusion) heeft een diameter van 35 mm.

We willen de Quooker naast de spoelbak in de kast plaatsen. Is hier een verlengslang voor te krijgen?

Tussen de kokend waterkraan en het reservoir is een verlengslang verkrijgbaar. Deze is te bestellen in diverse lengtes tot een max van 150 cm.

Kan ik zelf een Quooker installeren?

Als u enigszins handig bent moet het te doen zijn! De Quooker wordt geleverd inclusief duidelijke handleiding en installatie materiaal.

Moet ik het reservoir uitschakelen wanneer ik weg ga?

Wanneer u het huis verlaat voor meer dan 3 dagen is het inderdaad verstandig het reservoir uit te schakelen. Bij kortere periodes is dit niet nodig, u bespaart maar 5 cent per dag wanneer u de reservoir uitschakelt. De aan/uit knop vind u aan de bovenzijde van het reservoir, de knop heeft de vorm van een Q van Quooker! Mocht u het reservoir na uitschakelen weer in willen schakelen is het verstandig eerst de kraan een minuut door te laten stromen. Zet dan de kraan uit en het reservoir weer aan.

Wij drinken niet vaak thee, hebben we dan wel een Quooker nodig?

Hoewel de Quooker inderdaad uitermate geschikt is voor een warm kopje thee is de Quooker ook heel handig bij :- Het snel aan de kook brengen van groenten, aardappelen, rijst en pasta- Het blancheren of pellen van groenten/tomaten- Het voorweken van de vaatwas- Het verwarmen van serviesgoed- Het maken van sausjes- Het zetten van koffie- Het steriliseren van spenen of babyflesjes- Het maken van instant soepKortom, wanneer u geen thee drinker bent is een Quooker nog steeds erg handig!

Is een Quooker in huis wel veilig?

De Quooker is voorzien van verschillende veiligheden zoals de druk en draai knop, de dubbelwandige in hoogte verstelbare uitloop en de vernevelde straal. De Quooker staat bovendien vast op het aanrecht gemonteerd en hij kan dus niet omvallen, in tegenstelling tot een waterkoker of een pan op het vuur. Het water is bovendien volledig steriel en er is dus geen kans op legionella.

Hoe bepaal je welke Quooker het beste is in mijn situatie?

Quookers keukeninbouwcenter chart

Wilt u onze producten van Quooker bekijken? Neemt u dan een kijkje in ons ruime assortiment.